اولین الکتروموتور (موتور الکتریکی) یک الکتروموتور استاتیکی ساده است که در سال ۱۷۴۰ توسط اندرو گوردون به وجود آمد. پس از او در سال 1820 آندره ماری موفق به کشف قانون آمپر شد این قوانین اصولی است که تولید نیروی مکانیکی را باه وسیله میدان مغناطیسی و جریان الکتریکی توضیح می داد. این ایده توسط شیمیدان و فیزیکدان انگلیسی، مایکل فارادی، به واقعیت شکل گرفت. او به دلیل کشفیات القایی الکترومغناطیسی شناخته شده است و قطعاً این یکی از پیشرفت های اساسی در زمینه علم برق بود.

الکتروموتور

در سال 1882 فردی به نام نیکولا تسلا اصول میدان مغناطیسی دوار را پایه گذاری کرد. او راهی برای استفاده از میدان مغناطیسی دوار را به منزله نیروی مکانیکی باز کرد. 1 سال پس از پایه گذاری اصول میدان دوار نیکولا تسلا از این اصول استفاده کرد تا یک الکتروموتور القایی یا موتورهای القایی دو فاز طراحی کند. دو سال پس از طراح موتور القایی توسط تسلا در سال 1885 فردی با نام گالیلئو فراریس به طور مستقل تحقیقاتی را در زمینه الکتروموتورها آغاز کرد و در سال 1888 نتایج تحقیقات خود را به صورت مقاله به آکادمی سلطنتی علوم در شهر تورین واقع در ایتالیا ارائه کرد.

کاری که نیکولا تسلا در سال 1888 آغاز کرد حرکتی بود که امروزه برخی افراد از آن با نام انقلاب صنعتی دوم یاد می کنند. این شروع به تولید راحت تر انرژی الکتریکی و و امکان انتقال آن در مسافت های طولانی کمک بسزایی کرد. پیش از اختراع الکتروموتورهای جریان متناوب توسط تسلا این موتورها به وسیله حرکت دائمی یکی از هادی ها در میان میدان مغناطیسی ثابت حرکت خود را آغاز می کردند.

نیکولا تسلا به این موضوع نیز اشاره کرد که می توان در جهت حذف کلکتورها اقدام نمود به صورتی که الکتروموتور با میدان دوار شروع به حرکت کند. در سال 1890 میخایل اسیبوویچ موتوری سه فازه با روتور قفسی اختراع کرد و به ثبت رساند. امروزه این الکتروموتورها به صورت گسترده و کاربرد های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. بعدها تسلا موفق به کسب امتیاز بالایی از ایلات متحده برای اختراع موتور القایی خود شد.

مخترع الکتروموتور القایی

اختراع الکتروموتورهای القایی توسط نیکولا تسلا انجام شد. تسلا (10 JUN 1856- 7 JAN 1943) اغلب در طراحی سیستم برق رسانی از طریق جریان متناوب شناخته می شود. او بدون دریافت مدرک تحصیلی در رشته های مهندسی و فیزیک تحصیل کرد.

تسلا قبل از مهاجرت به آمریکا در مهندسی برق و مخابرات راه دور تجربه و تخصص داشت. او در سال 1884 به آمریکا مهارجت کرده و شهروند آنجا شد. پس از مدتی در نیویورک در شرکت ادیسون مشغول به کار شد که پس از مدت زمان کوتاهی به شکل مستقل شروع به کار کرد.

نیکولا با کمک حامیان مالی پس از آغاز فعالیت مستقل خود به احداث آزمایشگاه ها و کارخانه هایی برای تولید محصولات الکتریکی خود مشغول شد. جرج وستینگهاوس، که مدت زمان کمی تسلا به او مشاوره می داد، حق امتیاز اختراعات او که شامل الکتروموتور القایی و ترانسفورماتور است را از او خرید.

در اواخر 1886 تسلا با همکاری آلفرد اس براون (سرپرست وسترن یونیون) و چارلز اف پک (وکیل) در نیویورک برای حمایت مالی ملاقات کرد. این دو نفر برای راه اندازی شرکت و تبلیغ نوآوری و اختراعات به ثبت رسیده و کسب درآمد تجربه بالایی داشتند. آن ها در ازای گرفتن امتیازات ثبت اختراع نیکولا از او حمایت مالی کنند و با یکدیگر در ماه آوریل 1887 شرکت تسلا الکتریک را تشکیل دادند.

در سال 1887 تسلا الکتروموتور القایی با جربان متناوب را اختراع کرد. این الکتروموتور دارای سیستمی بود که به علت امکان انتقال به نقاط دور با ولتاژ بالا به سرعت در اروپا و آمریکا به عنوان سیستم انتقال و توزیع انرژی الکتریکی در حال گسترش بود.

نیکولا تسلا اختراع الکتروموتورهای القایی را به عهده گرفت که برخی افراد جامعه پس از سال 1888 این اختراع را به عنوان انقلاب صنعتی دوم در نظر گرفتند. اختراع الکتروموتورها تحول عظیمی را در صنعت ایجاد کرد که امروزه استفاده گستره ای از آن ها می شود.

مقالات مرتبط:

آشنایی با مقاومت ترمز الکتروموتور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *